Keskustelu

perhoKotajoki27.8.2014 16.56
Mikäs toi keltane kyltti on mikä tonne kotajoen infotauluun on laitettu? Siinä lukee jotain kieltoja pilkkimisestä, onkimisesta ja läänikohtasella luvalla kalastamisesta ja sit päivämäärä oli 1.5.2013-31.4.2018.
Onko kotajokeen tehty monta istutusta tänä kesänä?

AURe: Kotajoki2.9.2014 12.00
Eli kyseessä on ilmeisesti normaali kalastuskieltokyltti, joka estää yleiskalastusoikeuksien hyödyntämisen hoidetussa vesistössä? Myönnetty viiden vuoden määräajaksi.

Toisaalta kyseinen vesistö on toki kokonaisuudessaan jo lohi- ja siikapitoisten listalla, joten ko. oikeudet eivät koskisi sitä muutenkaan.

Istutusten lukumäärästä ei ole tietoa, mutta vain yksi istukas on kesän kuluessa oman siimani päähän osunut. Kovasti laihtunut ja pituudeltaan noin 14 senttiä alle mitan (jokahan on siis 60 cm).

perhoRe: Kotajoki2.9.2014 18.21
Kyltissä luki sanatarkasti näin:
"Konttijoki - Katajoki viehekalastusalue. Keski-Suomen Ely-keskus on kalastuslain 11§ nojalla päättänyt kieltää lain 8 §:n 1 momentin mukaisen onkimisen, pilkkimisen ja läänikohtaiseen viehekalastusmaksuun perustuvan viehekalastuksen Saarijärven kaupungissa sijaitsevalla Konttijoki-Katajoen koskikalastusalueella ajaksi 1.5.2013-30.4.2018"

Mitä tuo nyt meinaa?
Tuota kylttiä ei näkynyt esim. Muittarinkoskella.

AURe: Kotajoki3.9.2014 16.12
Se on juuri tuo edellisen viestini alussa mainitsemani kielto, joka on erikseen anottu Ely-keskukselta.

Tarkoittaa sitä, että kyseessä on erityiskalastusalue, jossa nk. yleiskalastusoikeuksin (onkiminen, pilkkiminen ja läänikohtaisella luvalla kalastus) kalastaminen on kielletty - eli kalaan haluavan on hankittava paikallinen lupa, siis Konttijoki-Kotajoen viehekalastusalueen oma lupa.

Kuten myös edellisessä viestissäni mainitsin, ei tätä erikseen anottua kieltoa (kai?) tarvittaisi, koska vesistö on lohi- ja siikapitoisten listalla.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: